Att ha språköra ...

 ... är en medfödd egenskap, att kunna "höra" när något är rätt eller fel och att ha ett naturligt flöde i språket. "Varför då inte använda min speciella talang och jobba professionellt med språk?", tänkte jag en dag.

I grunden är jag utbildad inom ekonomi, marknadsföring och språk. Efter många års arbete inom tillverkning, försäljning och marknadsföring av styrenheter med kunder över hela världen, blev jag professionell översättare 2010.

Mina specialområden är teknik/elektronik, psykologi, hälsa och mode. Detta efter mina år inom HVAC-branschen (Heating, Ventilating and Air Conditioning), psykologistudier vid Lunds universitet och en yrkesutbildning till diplomerad massör. Efter att ha översatt flera hemsidor och produktbeskrivningar åt internationella mode- och sportmodeföretag de senaste åren, har även mode blivit till ett specialområde.

Så  länge jag kan minnas har jag älskat att "försvinna in i" en riktigt bra bok, formulera mig i skrift, uppleva film på bio och resa – faktiskt ända sedan jag var en liten Skånetös! Som vuxen har jag upptäckt budosport och ayurveda, och så fort jag får en chans packar jag väskan för att resa runt i Europa, gärna med mc eller bil.

Jag har helt enkelt bakat ihop mina personliga egenskaper med min utbildning, min erfarenhet och mina intressen, och arbetar sedan 2010 som professionell översättare. Min dröm har blivit verklighet!

Mari Johnsson