Att ha språköra ...

 ... är en medfödd egenskap, att kunna "höra" när något är rätt eller fel och att ha ett naturligt flöde i språket. Varför då inte använda den speciella talang jag fått och jobba professionellt med språk, tänkte jag en dag.

I grunden är jag utbildad inom ekonomi, marknadsföring och språk. Till det kan läggas många år inom internationell business-to-business, innan jag blev professionell översättare 2010.

Mina specialområden är teknik/elektronik, psykologi, hälsa och mode. Detta efter lång tid i HVAC-branschen (Heating, Ventilating and Air Conditioning), psykologistudier vid Lunds universitet och en yrkesutbildning till diplomerad massör. Efter att ha översatt flera hemsidor och produktbeskrivningar åt internationella mode- och sportmodeföretag de senaste åren, har även mode blivit till ett specialområde.

Så  länge jag kan minnas har jag älskat att få sjunka in i en riktigt bra bok, att formulera mig i skrift, att gå på bio och att resa – faktiskt redan som liten Skånetös! Som vuxen har jag upptäckt budosport och ayurveda, och så fort jag får en chans packar jag väskan för att resa runt i Europa, gärna med mc eller bil.

Jag har helt enkelt bakat ihop mina personliga egenskaper med min utbildning, min erfarenhet och mina intressen, och arbetar sedan 2010 som professionell översättare. Jag lever min dröm!

Mari Johnsson